Parkeren? Klik hier   |   Praktijk huren? Meer info   |   MediBattel+

v

Bel ons op
015 26 06 35

Battelsesteenweg 261
2800 Mechelen

Z

Maak hier een
afspraak

Maak nu een afspraak →

Informatie

Haio

Huisarts in Opleiding

Bij keuze voor de specialisatie huisartsgeneeskunde moet men, na het behalen van het diploma arts, nog 3 jaar beroepsopleiding volgen in een erkende opleidingspraktijk; dit is te vergelijken met een basisarts die binnen het ziekenhuis wordt opgeleid tot specialist.

De HAIO is een gediplomeerd arts en doet dan ook zelfstandig raadplegingen en huisbezoeken. Daarbij kan de HAIO op elk moment rekenen op de begeleiding en ondersteuning van de huisarts-praktijkopleiders. Onze praktijk is erkend door de Federale Overheidsdienst voor Volksgezondheid en is aangesteld door het Interuniversitair Centrum voor Huisartsenopleiding als opleidingspraktijk.

GMD

Het GMD is het elektronisch medisch dossier, met alle administratieve en medische gegevens die over u bekend zijn, dat beheerd wordt door uw vaste huisarts. Op die manier heeft uw dokter, alsook de andere dokters binnen de groepspraktijk, een volledig overzicht van uw gezondheidstoestand.

Het GMD kan één keer per kalenderjaar worden geopend of verlengd door de huisarts, dit naar aanleiding van een raadpleging of een bezoek. Wanneer de huisarts uw GMD beheert, betaalt u bij hem/haar 30% minder remgeld. Dit voordeel geldt dan trouwens bij elke dokter binnen onze groepspraktijk.

Geïnformeerde toestemming

De geïnformeerde toestemming is de goedkeuring die u als patiënt aan uw zorgverleners geeft om uw gezondheidsgegevens elektronisch en op een beveiligde manier met elkaar te delen. Het delen van de gegevens vindt uitsluitend plaats in het kader van de continuïteit en de kwaliteit van de zorg en voldoet aan de regels inzake de bescherming van uw persoonlijke levenssfeer.

Alle gegevens die in het bezit zijn van zorgverleners kunnen worden gedeeld voor zover ze nuttig zijn voor uw behandeling, bv. medicatieschema’s, vaccinaties, allergieën, medische voorgeschiedenis.

Alleen de zorgverleners met wie u een zorg- of therapeutische relatie heeft, hebben toegang tot uw gegevens. Dit betekent dat de arbeidsgeneesheer, de geneesheer van uw ziekenfonds en van uw verzekeringsmaatschappij deze gegevens niet kunnen raadplegen.

U kan uw toestemming registreren met uw elektronische identiteitskaart op 3 mogelijke manieren: online (via de website van het eHealth-platform), via uw zorgverlener (arts, tandarts, apotheker, …) of in het kantoor van uw ziekenfonds. U kan op ieder moment op dezelfde manier uw toestemming intrekken.

Neem contact
met ons op.

Via onze online agenda kunt u een afspraak boeken bij een van onze artsen. Vindt u toch geen gepaste afspraak en zit u met een acuut probleem? Bel ons dan zeker even op.

Informatie

 

015 26 06 35

Bel ons bij voorkeur tussen 8u30 en 13u.

Dokter van wacht 1733

Tijdens het weekend en de feestdagen.

Battelsesteenweg 261
2800 Mechelen

 

Maak nu een afspraak →

MediBattel I Medisch centrum Battel I BE 0899.049.646 I Privacybeleid I By Publiplus